Annulatie

Inspiratienamiddag 20 september '22 gaat NIET door

Helaas kan deze inspiratienamiddag niet doorgaan wegens ziekte. Je kan wel je interesse melden voor een volgende editie.

Lees meer
Konnektor

Kunst in Kerkbrugge-Langerbrugge

De afgelopen maanden werkten cliënten van OBRA|BAKEN samen met de kunstenaars van Konnektor. Dit zorgde voor heel wat verbinding en mooie resultaten in Kerkbrugge-Langerbrugge.

Lees meer

Netwerk 'Zorg aan geïnterneerden'

Onze (forensische) werking begeleidt ook cliënten met het statuut van internering.
Het gaat om personen met een psychische kwetsbaarheid en/of verstandelijke beperking die een misdrijf pleegden, maar niet strafrechtelijk verantwoordelijk worden gesteld door hun mentale toestand.
"Internering" is dus een veiligheidsmaatregel, geen straf, met een dubbel doel: de maatschappij beschermen én aan de geïnterneerde persoon ondersteuning bieden.
We dragen vanuit onze werking bij zodat cliënten een volwaardig, menswaardig leven kunnen leiden met een geschikte plek in de samenleving.
In aanraking komen met een interneringsmaatregel kan veel vragen oproepen, zeker ook bij familie en kennissen. Daarom lanceerden de "Netwerken Zorg aan Geïnterneerden" een nieuwe website: netwerkeninternering.be
Zowel familie als hulpverleners vinden er toegankelijke informatie over internering en het zorgaanbod.

Lees meer