Konnektor

Kunst in Kerkbrugge-Langerbrugge

De afgelopen maanden werkten cliënten van OBRA|BAKEN samen met de kunstenaars van Konnektor. Dit zorgde voor heel wat verbinding en mooie resultaten in Kerkbrugge-Langerbrugge.

Lees meer

Netwerk 'Zorg aan geïnterneerden'

Onze (forensische) werking begeleidt ook cliënten met het statuut van internering.
Het gaat om personen met een psychische kwetsbaarheid en/of verstandelijke beperking die een misdrijf pleegden, maar niet strafrechtelijk verantwoordelijk worden gesteld door hun mentale toestand.
"Internering" is dus een veiligheidsmaatregel, geen straf, met een dubbel doel: de maatschappij beschermen én aan de geïnterneerde persoon ondersteuning bieden.
We dragen vanuit onze werking bij zodat cliënten een volwaardig, menswaardig leven kunnen leiden met een geschikte plek in de samenleving.
In aanraking komen met een interneringsmaatregel kan veel vragen oproepen, zeker ook bij familie en kennissen. Daarom lanceerden de "Netwerken Zorg aan Geïnterneerden" een nieuwe website: netwerkeninternering.be
Zowel familie als hulpverleners vinden er toegankelijke informatie over internering en het zorgaanbod.

Lees meer
Logo Den Hannekesnest

Den Hannekesnest : Buurtpunt Langerbrugge start op 8 juli!

In 2015 kreeg Obra|Baken van de kerkfabriek de ontwijde kerk voor 30 jaar in erfpacht. Samen met de buurtbewoners gingen we aan de slag om van de kerk een centrale ontmoetingsplek te maken. Een plek waar buurtbewoners elkaar weer leren kennen. Waar dingen gebeuren.
Een broedplaats waar ideeën werkelijkheid worden
In de tussentijd zaten we evenwel niet stil. De plannen om de kerk om te toveren tot een echt buurtpunt kregen steeds meer vorm: een korte keten winkel, een bar, een terras, kleinere zaaltjes en een polyvalente ruimte voor allerlei buurtinitiatieven… Hoe kunnen we van de lokale kerk – opnieuw en met een andere invulling – een centrale ontmoetingsplaats maken voor alle inwoners? Hoe kan deze plek bijdragen aan een zorgzame, verbonden buurt?
Op woensdag 8 juli gaat de winkel open en op vrijdag 10 juli start de burenbar.
Wees welgekomen!
Den Hannekesnest!

Lees meer