DenHannekesnest

Den Hannekesnest

Wat? 
Den Hannekesnest is een Buurt'punt dat voor verbinding zorgt.

Ooit kende iedereen in Kerkbrugge - Langerbrugge elkaar, of zo leek het toch. Maar de laatste jaren zijn veel winkels, cafés en anderen informele ontmoetingsplekken verdwenen, waardoor het moeilijker werd om elkaar te leren kennen, en om zorg te dragen voor elkaar. Daar wilden wij iets aan doen. 

In 2015 kreeg OBRA|BAKEN van de kerkfabriek de ontwijde kerk van Kerkbrugge - Langerbrugge voor 30 jaar in erfpacht. Vanaf het voorjaar 2018 verkenden we de uitdagingen van deze wijk, die anoniem dreigde te worden. We organiseerden in en rond de kerk een reeks activiteiten waardoor we zicht kregen op wat deze buurt écht nodig heeft. En zo ontstond Den Hannekesnest. 

Ondertussen is Den Hannekesnest een plek geworden waar mensen elkaar kunnen vinden, en waar vanalles gebeurt. Je vindt er een winkel met lokale, faire producten - uitgebaat door vrijwilligers, mensen in een activeringstraject en begeleid werkers van OBRA|BAKEN.
Je kan er een koffietje komen drinken, en bij mooi weer genieten van de zon op het terras.
Maar er vinden in de kerk ook tal van toffe activiteiten plaats, gedragen door vrijwilligers en geïnspireerd door de bewoners. 

Curieus?

Kom alles te weten over Den Hannekesnest en raadpleeg hun agenda op de website, of (nog beter!) breng ons een bezoekje in de Burggravelaan 7, 9940 Evergem.